12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası son gününde çeşitli oturumlar ve görüşmelerle devam ediyor.

Şuranın son gününde 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası Özel Oturumu Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleşti.

Sn. Cumhurbaşkanımız konuşmasında ulaştırma ve haberleşme sektöründe bugüne kadar yapılan projeleri ve bundan sonra yapılacak olan işleri katılımcılara anlattı ve Şuraya katılan herkese teşekkürlerini iletti. 


Özel Oturumun ardından Sn. Bakanımız Şûra programı çerçevesindeki iki görüşmelerine devam edildi. 

Sn. Bakanımız İran İslam Cumhuriyeti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Sn. İsa ZAREPOUR ile haberleşme ve iletişim alanında ikili işbirliği olanaklarının ele alındığı bir görüşme yaptı. Görüşme sonunda Bakanlığımız ve İran arasında İstanbul Ortak Bildirisi imzalandı. Bildiri iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve işbirliğinin D-8 ülkelerine yayılmasını içermektedir. 


Program çerçevesinde Sn. Bakanımız Sudan, Moritanya ve Filistin Ulaştırma Bakanlarıyla görüşmeler yapmıştır. Sudan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Sn. Merghani Musa HAMAD ile gerçekleştirilen görüşmede ulaştırma alanındaki işbirlikleri konuları ele alınmıştır.

Sn. Bakanımızın Moritanya İslam Cumhuriyeti Teçhizat ve Ulaştırma Bakanı Sn. Mohamedou Ahmedou M’HAIMID ile yaptığı ikili görüşmede ulaştırma alanındaki ilişkilerimizin daha ileriye götürülmesi amacıyla atılacak adımlar ele alınmıştır.


Şura programı çerçevesinde Sn. Bakanımızın son iki görüşmesi Filistin Devleti Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sn. Assem SALEM ile gerçekleşti. Görüşmede iki ülke arasında ulaştırma ve haberleşme sektörlerindeki işbirlikleri ve bunların nasıl arttırılabileceği konuları ele alındı.


Üç gün boyunca insan, yük ve veri ulaşımındaki vizyonun anlatıldığı 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası “Kapanış Oturumu” Sn. Bakanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat OKTAY’ın teşrifleriyle gerçekleşti. 


Sn. Bakanımızın Şuranın Kapanış Bildirgesini tüm katılımcılara aktardığı konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat OKTAY da Şuramızı ve Kapanış Bildirgesini değerlendiren bir konuşma yaptı. Konuşmaların sonrasında Şura kapsamında yapılan yarışmaların ödül töreni gerçekleşti.


Şura Kapanış Oturumunun ardından Sn. Bakanımız Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi Operasyonel Anlaşma İmza Törenine katıldı.