12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başladı

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası 6 Ekim 2021 tarihinde Atatürk Havalimanı C Terminalinde Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Sn. Bakanımız Şûra açılışından sonra konuk Bakanlar ve uluslararası kuruluş Genel Sekreterleri ile Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Bakanımıza Genel Müdürümüz Sayın Burak AYKAN ve ekibi de eşlik etti.


Toplantıda küresel kalkınmayı destekleyecek yatırımları, dijitalleşen lojistik sistemleri ile yeni mobilite eğilimlerine yönelik mevzuat ve altyapı başlıkları ele alındı.

Sayın Bakanımızın Şura programı çerçevesinde birçok üst düzey görüşmeler organize edildi. Bakanımız Azeri, Gürcü ve Kazak muhatapları ile birlikte Trans Hazar Dörtlü Bakanlar Toplantısı gerçekleştirdi.


“Trans Hazar Doğu Batı Orta Koridoru”nun etkinliğinin arttırılması yönünde işbirliği hususlarında görüş alışverişi yapılan toplantı marjında Bakü Tiflis Kars Demiryolu Üçlü Bakanlar Toplantısı Protokolü imzalandı.


Program kapsamında Bakanımız İstanbul’a Şura için gelen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Genel Sekreteri Sn. Young Tae KIM ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ulaştırma sektörüyle ilgili konular ele alındı.