‘Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi’ projesinde, ATP anlaşmasına taraf AB ülkelerinden İspanya’ya, çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altından yürütülen  “Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasına İlişkin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen İspanya çalışma ziyaretinde, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü, Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Eptisa Mühendislik ve Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. uzmanlarının yer aldığı heyet öncelikle İspanya Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gelişim Bakanlığı ile teknik bir toplantı gerçekleştirdi.

ATP anlaşmasının İspanya’da uygulanmasında izlenen yöntemler ve karşılaşılan zorluklar ile ilgili yapılan sunumun ardından, iki heyet karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Proje heyeti, toplantı ardından, İspanya’da faaliyete geçen ilk soğuk tüneli (TÚNEL DEL FRÍO, 1983) yerinde inceledi ve test merkezi personelinden bilgi aldı.

Çalışma ziyareti, Hermanos Ortiz Jarreño, S.L test merkezi ve soğuk tünelinin incelenmesi ardından son buldu.

Alınan bilgi ve tecrübeler, Türkiye’de, ATP anlaşması ile ilgili yürütülmekte olan çalışmalara destek olacak.