Türkiye ile Maldivler arasında Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil KARAİSMAİLOĞLU ile Maldivler Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Sn. Aishat NAHULA arasında 2 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ikili görüşme sonrasında Hava UIaştırma Anlaşması imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Bakanımız Sn. KARAİSMAİLOĞLU, Maldivli mevkidaşını Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye ile Maldivler’i birbirine daha da yakınlaştıracak olan bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Hava Ulaştırma Anlaşması'nın imzalanmasıyla sivil havacılık alanındaki ilişkilerimizin hukuki altyapısını da güçlü bir şekilde belirlemiş olduğumuzu dile getiren Sn. Bakanımız  bu anlaşma ile  trafik hakları, uçuş kapasitesi, uçuş güvenliği ve ücret tarifeleri gibi iki ülke arasında sivil havacılığa dair birçok konunun düzenlendiğini ifade etti. 

İmza töreni öncesindeki görüşmelerinde denizcilik alanında işbirliği konularının da ele alındığını ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için neler yapılabileceği hususunda fikir alışverişinde  bulunduklarını sözlerine ekleyen Sayın Bakanımız, konuşmasının sonunda Maldivler Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Sn. Aishat NAHULA'yı 6-8 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na da davet etti.


Fotoğraflar